utorak, 17. travnja 2018.

ZAGREB AUTO SHOW 2018.

Posjetili smo jedan od najatraktivnijih sajmova Zagrebačkog velesajma, Zagreb Auto Show, koji se održavao od 10. do 15.4.2018. Naravno, automobili su bili u centru pažnje, ali mi kao prvenstveno zaljubljenici u motore, koncentrirali smo se na moto dio sajma. Motoristički dio sajma bio je na galeriji petog paviljona i stoga malo skroman ako usporedimo s nekim drugim sajmovima. Usprkos tome, imali smo što vidjeti. Predstavili su se brojni brandovi, primjerice Piaggio, u čijem su sklopu i Moto Guzzi i Aprilia, Suzuki, Can am i mnogi drugi. Veliku pažnju posjetitelja privukle su i moto trgovine, na čijim štandovima se mogla kupiti moto oprema. Od trgovina tu su Novema Nova, Viktor motosport, Krk moto i mnogi drugi.












U subotu u paviljonu 5 održano je i nekoliko zanimljivih panela, od kojih bih izdvojila onaj o moto putovanjima, nazvan Male tajne velikoh moto-putopisaca. Gosti su bili Riana Petanjek, Stojan Gajić, Aleksandar Stanković te Ksenija Rukavina, supruga Borisa Rukavine koji nažalost nije mogao doći. Kratko sam porazgovarala sa simpatičnom Rianom, koja je, između ostalog, poznata po svom moto putopisu o Route 66. Taj i ostale putopise možete pročitati na njenoj stranici. Uvijek mi je drago vidjeti i upoznati žene ljubitelje putovanja na sva kotača.


Naravno, obišli smo i izložene automobile, kojih je bilo zbilja puno, od onih uobičajenih na našim cestama, do onih za koje ćete morati posegnuti malo dublje u džep. 






I vani, izvan paviljona, bilo je izloženo puno zanimljivosti.




Kao velikog ljubitelja oldtimera, posebno me razveselio paviljon u kojem su bili izloženi stari auti i motori. Svaki taj auto i motor pokazuje sate rada i ljubav uložene u restauraciju i održavanje.








Bmw je svoje motore izložio zajedno s autima. 



Ovaj sajam, sa više od 400 izlagača, zaista je jedan od najvažnijih ovakvih sajmova u Hrvatskoj i okolici, na kojem se možete upoznati sa svim novitetima automoto industrije. Za svakoga se nađe ponešto, iako bismo voljeli da je moto dio malo bogatiji. Usprkos tome uživali smo i veselimo se idućem izdanju Zagreb Auto Showa.

Nema komentara:

Objavi komentar