srijeda, 24. siječnja 2018.

MOTOR BIKE EXPO VERONA 21.1.2018.


motor bike expo verona

Proteklog vikenda u Veroni održao se poznati moto sajam Motor Bike Expo Verona. Već desetu godinu za redom sajam se održava u ovom obliku. Prošle godine sajam je posjetilo 160 tisuća ljudi, što govori koliko je taj sajam popularan. Sajam je prodajnog karaktera, te se oprema i dodaci za motore mogu nabaviti po sajamskim cijenama, pa se do Verone svakako isplati provozati. Provozali smo se i mi, ovog puta busom.

Ovaj sajam možda je najpoznatiji custom motorima i predstavljanju istih, ali mi smo se prvo odlučili pogledati izložene motocikle ovih "uobičajenijih" proizvođača.

A gdje je V 85?

motor bike expo verona mash
Prvo nailazimo na Mash, sve poznatiji francuski brand, koji inspiraciju za motore vuče iz nekih prošlih vremena. Predstavili su nekoliko svojih modela, u rangu od 125 do 400ccm.


Tu su i Fantic, koji svoju ponudu bazira na enduro motorima, te prerade od kojih je najviše onih baziranih na BMW-ima i Moto Guzzijima, izbor je zaista šarolik, od endura, cafe racera, scramblera i još svačega, iako uglavnom u retro stilu. Svoje umijeće predstavili su i umjetnici.

motor bike expo verona 2018



motor bike expo verona

motor bike expo

motor bike expo verona wolzwerk

wolzwerk motorcycles

motor bike expo verona 2018

 Ovdje bih posebno naglasila Moto Guzzi, legendarni talijanski brand. Predstavili su nove varijante modela V7, Milano, Carbon i Rough, model V9 Roamer te Californiu i MGX-21, koji je privukao najviše pažnje. Nažalost, nisu predstavili famozni V85, kojim su nedavno na sajmu EICMA u Milanu podigli dosta prašine. Osim motora, moglo se i naći i original Moto Guzzi odjeće i dodataka po zbilja pristupačnim cijenama. Uza sve to nekako smo Guzziju oprostili to što nije bilo V 85.

motor bike expo verona moto guzzi

motor bike expo mgx 21

verona moto guzzi



motor bike expo bmw
 BMW nije predstavio čitav opus, ali, za razliku od nekoliko prijašnjih godina, bilo je dosta toga za vidjeti. Ono što je zbilja razveselilo publiku, pa tako i nas, je činjenica da su izložili modele K 1600 Bagger i K 1600 Grand America. Ovi modeli zaista impozantne veličine pravi su putnici, a udobno sjedalo vas mami da krenete na put oko svijeta. Tu su i razne varijacije R nineT, od Racera do Scramblera te raznih prerada, a predstavljen je i kit kojim ovaj motor postaje old school motor inspiriran Dakarom.

verona bmw

motor bike expo verona bmw

Royal Enfield je također imao zanimljiv štand, a izložen je i model Himalayan, simpatičan putnik kojim možete zalutati i izvan ceste.

motor bike expo royal enfield

Japanci

Što se tiče obožavanih japanskih motocikala, glavna četvorka izložila je popriličan broj svojih modela. Honda je čini se glavnu ulogu dala modelu X ADV. Teško se može reći što točno taj model je, ali osobno bih ga nazvala enduro skuterom. Zanimljiva inovacija koja će zasigurno imati svoju publiku. Kad već spominjemo enduro, tu su i modeli CRF 250 L, dual purpose brat čistokrvnog endura CRF 250 R, te njegova adventure Rally verzija. Africa Twin plijenila je pozornost, a izložen je i stariji model tog motora. Izložena je i Honda Rebel, krasan motor idealan za niže vozače.

motor bike expo x adv

motor bike expo crf 250 l

motor bike expo 2018 honda

Kawasaki je izložio Ninju u svim mogućim izdanjima i kubikažama, te retro model Z900 RS, dok se Suzuki predstavio Burgmanima te Vstromovima, od kojih je najveću pažnju, pomalo iznenađujuće, plijenio onaj najslabiji, od 250ccm.

motor bike expo kawasaki
motor bike expo kawasaki

















Ono što mi je u ovom paviljonu bilo osobito zanimljivo je štand sa izloženim starim motorima u originalnom stanju, pa se moglo vidjeti stare Guzzije Ducatije, Laverde, ali i japance poput Honde i Kawasakija.


verona moto guzzi

motor bike expo ducati

Yamaha, jednako kao i Guzzi, nije predstavila ono što se najviše čekalo, Nikena. Predstavili su samo modele na dva kotača, pa se tako moglo vidjeti sve aktualne MT i R modele, te one malo neuobičajenije, kao primjerice XV 950. Tu je i nezaobilazni TMAX, najpopularniji skuter ili kako bi neki rekli, motor među skuterima.

motor bike expo tmaxmbe 2018 xv 950




Kako ne bi sve bilo u znaku motora, u jednom od paviljona glavne su zvijezde bili američki auti, od starih do novih. Vidjeti toliko američkih automobila na jednom mjestu zaista je nesvakidašnji prizor.

mbe 2018 cars

Kad već spominjemo Ameriku, treba spomenuti i Harley Davidson i Indian, koji su nezaobilazni dio ovog sajma. Nažalost, Victoryja ove godine nije bilo.

motor bike expo indian


Prerade ili umjetnost?

motor bike expo hoss boss
Možda će nekome zvučati glupo, ali prerade izložene na sajmu zaista spadaju pod umjetnost. Počevši od boje pa do najsitnijih detalja, ovi motori zaista su svojevrsna remek djela.

motor bike expo custom


motor bike expo custom

motor bike expo custom

motor bike expo custom

motor bike expo custom

Naravno, treba istaknuti i ogromnu ponudu opreme, od najpoznatijih proizvođača do onih manje poznatih. Cijene su bile sajamske, što znači da se odlična oprema mogla nabaviti za pristupačnu cijenu. Najviše su se, po običaju, kupovale gume i štenderi, na čemu se također mogla ostvariti ušteda. Sve u svemu, Verona je svakako sajam kojeg se isplati obići. Bilo da birate novi motor, planirate kupiti opremu ili pak samo pogledati što je novo u moto svijetu, svakako posjetite ovaj sajam, nećete ostati razočarani.

Nema komentara:

Objavi komentar