utorak, 4. travnja 2017.

VARAŽDIN

Prvi smo put u Varaždinu bili još s TMaxom, a sada smo, s DR-om, odlučili ponoviti taj izlet, samo drugom rutom i u malo modificiranom izdanju. Ovog puta nismo ulazili u sam Varaždin, već obišli Varaždinsko jezero i jezero Dubrava, i to makadamskom cestom.
Do Varaždina smo prošli Hrvatsko Zagorje. Prošli smo Bedekovčinu, Zlatar Bistricu, Konjščinu, Budinščinu, sve do Novog Marofa i dalje do Varaždina. U Gornjem Kuršancu skrenuli smo prema jezerima i doživjeli iznenađenje. Na karti se vidi da su jezera velika, ali kad smo ih vidjeli - more! Varaždinsko jezero je zaista kao more, a na obali bezbroj vikendica. Stali smo u restoranu Vrbi koji smo pronašli na internetu, u nadi da ćemo nešto pojesti, ali ispalo je da hranu služe tek poslije dva sata.

Jezero dubrava

Jezero dubrava

Varaždin jezero


Varaždin jezero

Varaždin

Nastavili smo dalje makadamskom cestom i izišli na asfaliranu. Vozili smo do Preloga predivnom cestom pored nasipa kako bi sve obišli. Cesta je stvarno dugačka i gotovo bez ijednog zavoja, što ju čini idealnom za one koji se vole malo brže popeljati😁 stali smo da bi se popeli na nasip i poslikali. S nasipa se pruža pogled na nepregledno jezero, izgleda gotovo kao otvoreno more. Tu se već kuhamo i skidamo dio opreme, gledamo u jezero i pomišljamo na kupanje😁

Varaždin

Varaždin

Varaždin

Varaždin



Zatim se vraćamo i prelazimo most s kojeg se pruža krasan pogled na jezero, ali je zabranjeno slikanje. Poslikali smo se na vidikovcu odmah nakon mosta, ali teško je kamerom uhvatiti kako to zbilja izgleda.




Nakon toga odlazimo prema gradu u potragu za restoranom Aquacity, koji smo također našli na internetu. Nalazimo ga relativno jednostavno i ostajemo razočarani vidjevši da do 1.5. radi samo uz najavu. Odlučujemo pronaći restoran negdje usput, jer nam ove internetske potrage nisu baš bile uspješne. Vozimo se kroz grad i na naše iznenađenje ništa ne radi nedjeljom. Nastavljamo dalje i nailazimo na restoran Zvonimir. Malo zbunjeno ulazimo u kafić koji je s prednje strane, a konobarica nam objašnjava da je restoran sa stražnje. Preparkiravamo motor i zauzimamo super stol. Konobar donosi jelovnik, a mi gotovo pa iznenađeni! Pristupačna cijena za sve, od jela s roštilja do pizza i morskih plodova. Naručujemo meso(pa bajkeri smo!) i nakon nekog vremena dobivamo velike porcije kojima smo više nego zadovoljni.

Restoran Zvonimir

Nakon klope, obilazimo okoliš restorana, koji je simpatično uređen. Jezerce s ribicama, sve u kamenu, veeeliki roštilj - pravi rustikalni ugođaj.





Nakon kratkog odmora i ugodnog čavrljanja s konobarom nastavljamo prema Karlovcu. Idemo kroz Ivanec, pa Lepoglavu, prolazimo pored kamenoloma i susrećemo na desetke motorista. Izgleda da su svi išli gledati utrke na Grobnik😀
Kod Zaboka ulazimo na brzu cestu i skrećemo prema Svetoj Nedelji i Samoboru. U Samoboru(baš volimo taj Samobor) dolazimo na cestu za Rude i Jastrebarsko te preko nje jurimo prema Karlovcu. Slično kao cesta po Žumberku iz prethodnog posta, i ova je zaista predivna. Tu je već osjetno hladnije, ali mi ostajemo hrabri i nastavljamo. Vozimo po Plešivici i s ceste imamo pogled na brojne ogromne vinograde. Stajemo i obavljamo foto session.

Plešivica



Plešivica


Plešivica



Novema Nova


Brzo dolazimo u Jastrebarsko, gdje susrećemo još desetke bajkera i uz pozdrave nastavljamo prema Karlovcu. Povratkom u Karlovac završava ovaj lijepi izlet. Vozili smo i po cesti i po makadamu, smrznuli se i skuhali, upoznali nove ljude i upoznali neke nove krajolike, a sada, počinje planiranje idućeg puta!
Vidimo se na cesti!

Nema komentara:

Objavi komentar